header

Knelpunten top 5 woning

VAC Raalte is één van de Adviescommissies Wonen, die verslag uitbrengt van de knelpunten waar zij tegenaan loopt.

De vijf grootste knelpunten bij woningontwerpen is:

  • Indelingsmissers

  • Foute draairichting deuren

  • Te kleine afmetingen 

  • Te weinig bergruimte 

  • Fouten bij ramen 

Hete pannen afgieten terwijl er een deur in je rug draait. Struikelen over de hoge drempel bij de badkamer. Een zolder vol installaties en geen plek om de was te drogen of het logeerbed te stallen. Indelingsmissers staan dit jaar op 1 in de knelpunten top 5 van de VAC organisatie waar VAC Raalte deel van uitmaakt.

Niet goed uit de voeten    

Een keukendeur die tegen het fornuis aan draait, of een draai moeten maken om hete pannen af te gieten. Het kan zo snel helemaal verkeerd aflopen. Of die hoge opstap naar de badkamer waar je bijna over zou struikelen. met een rollator of looprek kun je in veel badkamers niet goed uit de  voeten. Een zolder vol installaties laat weinig ruimte voor een wasrek of een logeerbed.

Dan maar niet luchten...                                                                                           

Ook bij ramen, nieuwe binnenkomer in de top 5, gaat het vaak fout. Ramen van  plafond tot vloer zijn mooi,maar niet altijd handig. Als er eenmaal een keukenblok voor staat, kan er niemand meer bij om ze schoon te maken. Soms zitten er op de begane grond helemaal geen ramen, alleen maar deuren. Even je huis luchten biedt insluipers een mooie kans. Dan maar niet luchten, denken bewoners. Met als gevolg vieze binnenlucht en gevoelige luchtwegen,